Poortcentraal

Het consortium MTC PoortCentraal bv (een samenwerkingsverband van BAM en ISS) is samen met haar contractpartners en leveranciers 25 jaar verantwoordelijk voor de renovatie, het gebouwbeheer en de infrastructuur van Rijnstraat 8. Deze periode is PoortCentraal ook verantwoordelijk voor de Servicedesk, de schoonmaak en de consumptieve-, facilitaire- en logistieke dienstverlening aan de bezoekers en gebruikers van Rijnstraat 8. Het is een Publiek Private Samenwerking (PPS) met als opdrachtgever het Rijksvastgoedbedrijf.

Het cateringconcept van het restaurant is Alley’s by PoortCentraal. Het baseert zich op twee aspecten van de Nederlandse en internationale keuken: ‘New Local’ en ‘Import-and’. New Local staat voor de nieuwe Nederlandse cultuur; de oorspronkelijke cultuur in combinatie met buitenlandse invloeden. Import-and concentreert zich op het internationale karakter van Nederland. Alley’s by PoortCentraal levert bovendien uitstekend verzorgde vergaderservices. Het is de ambitie van Alley’s by PoortCentraal om de gebruikers van Rijnstraat 8 voortreffelijke cateringvoorzieningen te bieden.

Bij de koffiecorners en koffieautomaten zijn koffie, thee en andere dranken verkrijgbaar. Er zijn twee koffiecorners: een bij de roltrap en het restaurant op de eerste verdieping en een op de vierde verdieping in de lobby van het vergadercentrum, schuin tegenover de servicebalie. Beide koffiecorners serveren tegen betaling koffie, thee en andere dranken met een bijpassend assortiment. In de ontmoetingsgebieden van Rijnstraat 8 staan koffieautomaten met een gratis en gevarieerd aanbod aan dranken: koffie, thee, soep en koud water.

PoortCentraal heeft een vaste basis van audiovisuele (AV) middelen beschikbaar in de verschillende ruimten van Rijnstraat 8. Daarnaast is er een flexibele schil waardoor er op piekmomenten extra AV-apparatuur is in te zetten. PoortCentraal heeft mobiele AV-apparatuur met verschillende opstelmogelijkheden en connectoren.

PoortCentraal levert en onderhoudt gewenste Arbomiddelen in overeenstemming met het voorgeschreven niveau van de bedrijfsarts. PoortCentraal levert na bestelling de Arbomiddelen aan het servicepunt op de vierde verdieping of aan de gewenste locatie in het gebouw.

De bewegwijzering in Rijnstraat 8 gebruikt de huisstijl en de uitstraling van het Rijk. De bewegwijzering omvat de hoofdaanduiding van de verdiepingen en van de belangrijkste gebieden binnen het gebouw. Voor de aanduiding van ruimten is er een flexibel systeem. PoortCentraal zorgt bij mutaties voor aanpassing van de aanduiding van ruimten. Daarnaast zijn digitale informatieborden en -systemen aanwezig die bijdragen aan de oriëntatie van (nieuwe) gebruikers en bezoekers in het gebouw.

Er zijn in het gehele gebouw voldoende BHV- en EHBO-middelen beschikbaar op logische plekken. Deze middelen zijn herkenbaar aan de signalering. Er zijn ook pleisterautomaten om direct en eenvoudig pleisters beschikbaar te hebben in de drukbezochte ruimten, zoals het restaurant, het vergadercentrum, de koffiecorners en pantry’s in het kantoorgebied. PoortCentraal controleert regelmatig alle BHV- en EHBO-middelen op volledigheid en indien nodig vullen we ze aan.

Servicemedewerkers van PoortCentraal plaatsen en verzorgen wekelijks verse bloemen of boeketten op nog nader te bepalen vaste locaties in Rijnstraat 8. Ook is het mogelijk om losse bestellingen te plaatsen via het servicepunt op de vierde verdieping of het FCC.

PoortCentraal levert, beheert, onderhoudt en verstrekt dienstfietsen aan gebruikers die deze hebben gereserveerd via het servicepunt op de vierde verdieping of het FCC. Dienstfietsen zijn alleen beschikbaar voor ambtenaren met een Rijkspas die in het gebouw werken.

Om een veilige toegang te bieden voor bezoekers en gebruikers, strooien servicemedewerkers van PoortCentraal als het nodig is milieuvriendelijke dooikorrels op het buitenterrein om gladheid te voorkomen. De dooikorrels zijn preventief en eventueel reactief te gebruiken.

In verschillende ruimten staan hydrocultuur plantenbakken van verschillende formaat. Servicemedewerkers van PoortCentraal onderhouden de planten en zijn daarvoor speciaal opgeleid. Gespecialiseerde hoveniers onderhouden de verschillende binnentuinen via een snoei- en onderhoudsprogramma om ze in optimale staat te houden.

PoortCentraal treft alle beheersmaatregelen die nodig zijn om legionella in het drinkwaternet te voorkomen. Deze beheersmaatregelen staan in het legionellabeheersplan. Eenmaal per jaar analyseert een externe partij het drinkwaternet van Rijnstraat 8.

PoortCentraal neemt preventieve maatregelen om plaagdieren structureel te weren. Er is een preventieplan en een calamiteitenplan om direct te handelen als er ongedierte wordt gesignaleerd.

 PoortCentraal exploiteert parkeerplaatsen in de parkeergarage. PoortCentraal is ervoor verantwoordelijk de parkeergarage representatief te houden. Ze is ook verantwoordelijk voor het beheer van de apparatuur, de entrees en de slagbomen. Via het FCC kunnen gebruikers parkeerplaatsen reserveren. Het servicepunt verstrekt een uitrijkaart voor gereserveerde parkeerplaatsen.

Bij verhuizingen onderscheidt PoortCentraal ‘inhuizen bij ingebruikname van het gebouw’ en ‘verhuizen intern’. Beide diensten verlopen volgens een plan dat PoortCentraal in overleg met de gebruiker opstelt. Hierin staan alle plannen, processen, afspraken, taken, voorwaarden en verantwoordelijkheden. PoortCentraal verzorgt alle activiteiten, diensten en middelen die gericht zijn op inhuizing en verhuizing van alle materialen, goederen en middelen voor de inrichting. Voor omvangrijke verhuizingen schakelt PoortCentraal een gespecialiseerd verhuisbedrijf in.

PoortCentraal hijst en strijkt Nederlandse vlaggen volgens het vlagprotocol op vastgestelde dagen in de jaarplanning van de vlaginstructie. Bij bijzondere gelegenheden is deze dienst aan te vragen via het FCC.