Next Level FM

29 mei 2018

Enkele vooraanstaande partijen in het facilitaire vakgebied hebben op 24 mei 2018 het platform Next Level Facility Management (FM) gelanceerd. Dit platform verbindt vooruitstrevende FM-organisaties en de wetenschap om een nieuwe vorm van facilitaire samenwerking te ontwikkelen. Next Level FM is een initiatief van FMN, Wageningen University & Research, CSU en de Academie voor Samenwerken en verschillende founding partners als Defensie Ondersteuningscommando, BAM FM, De Nederlandsche Bank, FMHaaglanden, Gemeente Capelle a/d IJssel, de Volksbank, Schiphol en Erasmus Universiteit Rotterdam.

FM-organisaties kampen met vraagstukken die te maken hebben met een toenemende omgevingscomplexiteit en hogere eisen aan de bedrijfsvoering. Dit geldt voor opdrachtgevers en voor opdrachtnemers. Facilitair managers ervaren dat deze veranderingen een grote invloed hebben op de eigen organisatie, de verhouding met andere organisaties en op de stakeholders in het facilitaire vakgebied. Daar staat tegenover dat de potentiële invloed en waarde van FM op de totale organisatie nog nooit zo groot is geweest als nu. Al met al creëert dit een moment voor verandering en verbetering.

Het platform Next Level FM wil samen met de wetenschap duiding en antwoorden vinden op deze veranderingen en een passend instrumentarium zien te ontwikkelen. Activiteiten van het platform, zoals werkateliers en opleidingen, dragen bij aan die duiding, antwoorden en ontwikkelingen. Hierbij spelen duurzaamheid, innovatie, aantrekkelijk werkgeverschap, productiviteit, samenwerking en integraliteit een belangrijke rol.

De activiteitenagenda voor 2018 en 2019 richt zich op samenwerking, besturing, contractering en aanbesteding in het facilitaire vakgebied. Daarmee zet het platform de eerste stappen naar een next level FM-organisatie. Een organisatie en manier van werken die helpen te voldoen aan de behoeften en eisen van de opdrachtgever en opdrachtnemer van vandaag en de toekomst.

Meer informatie over het platform en deelname is te vinden op www.nextlevelfm.org.

Gerelateerd